Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Легка вечеря: готуємо запіканку з броколі та куркою

Ароматний та смачний пиріг з броколі та куркою стане відмінним атрибутом вашого столу. Ви можете смакувати його як основну страву, так і як доповнення до курячого бульйону.

Інформатор пропонує приготувати легку та смачну вечерю.

Інгредієнти:

Тісто:

  •  250 г борошна
  •  0,50 ст.л. розпушувача
  •  75 г вершкового масла
  •  100 мл вершків 15%

Начинка:

  •  200 г броколі
  •  300 г вареного курячого філе(1 грудка)
  •  2 ст.л. соняшникової олії
  •  1 цибуля (невеликої)

Заливка:

  • 3 шт. яєць
  •  100 г твердого сиру
  •  100 мл вершків 11%
  •  сіль (за смаком)
  •  перець (за смаком)

Спосіб приготування:

Змішайте просіяну муку з розпушувачем до тіста та додайте до них злегка розтоплене вершкове масло.

Перетріть їх до утворення однорідної структури – крихти.

Додайте вершків та замісіть тісто. Накрийте його харчовою плівкою та відправте у холодильник на 1,5 години.

Наріжте варену курку на невеликі куски, цибулю подрібніть.

Броколі розберіть на дрібні суцвіття та варіть у підсоленій воді протягом 5-7 хвилин.

Розігрійте сковорідку та додайте соняшникової олії. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Додайте куряче філе та смажте до 7 хвилин, перемішуючи. Згодом додайте броколі.

Щоб приготувати заливку, збийте яйця з вершками та спеціями до однорідної структури за допомогою кухонного вінчика.

Додайте туди твердий сир та перемішайте.

Розкачайте тісто, але не дуже тонко.

Форму для випікання змастіть олією та викладіть тісто, зробивши бортики.

Висипте начинку з броколі та куркою та залийте сумішшю з яєць.

Випікайте пиріг протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!

Пропонуємо ще приготувати до чаю м’ятне печиво.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору