Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Міст на “весільному перехресті” і тупик на майдані Володимира Великого: як виглядав Кривий Ріг з висоти пташиного польоту 60 років назад

Історію Кривого Рогу можна вивчати нескінченно. Завдяки проекту OldMaps маємо можливість подивитися на інтерактивній мапі, як виглядали відомі нам криворізькі локації багато років назад. Аналізуючи новий історичний шар, можна побачили, що довгої прямої дороги через площу Володимира Великого 60 років назад ще не було. І як за два роки на пустирі з’явився ставок, пляж і популярний ресторан “Поплавок”.

Артем Костюк поділився на сторінці “Криворізька старовина” історичними шарами з двома фрагментами супутникових знімків 21 жовтня 1964 року, – пише Інформатор.

Знімки середньої деталізації – дрібних деталей не видно, але все одно текстура місцевості виглядає доволі чітко, ймовірно посприяла погода і положення сонця.

Ось наприклад, у 1964 році, на місці “весільного перехрестя” знаходився міст, а до площі Володимира Великого не вела пряма дорога.

у 1964 році на так званому “весільному перехресті” протікала річка і був міст

Кривий Ріг, 1966 рік

Крім того, дорога вздовж вулиці Володимира Великого простягалася лише на декілька будинків в обидва боки.

У 1966 році дорога закінчується після площі Володимира Великого

Також завдяки інтерактивній мапі можна побачити, як за два роки змінилася територія на місці відомого “Поплавка”.

Праворуч, 1964 рік – пустир. Ліворуч – 1966 рік, з’явився ставок, пляж і ресторан “Поплавок”

У 1966 році Галківський кут не був повністю заселеним. Видно лише квартал будинків. Також сам “півострів” дещо змінився за 60 майже років.

Галківський кут 1966 рік і теперішній час

А у 1943 році навіть і натяку на ставки в районі Соцміста не було.

Кривий Ріг, район ставків на Соцмісті 1943 рік і сучасність

Раніше Інформатор показав, як виглядало зникле селище Валявка на Криворіжжі. Також ми показали аерознімки кладовища, на якому зараз побудована криворізька школа.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору