Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області парафіянин УПЦ МП героїзував воєнні злочини російської армії та заперечував існування Незалежної України

Попри ракетні атаки та масову загибель українців серед яких діти, у Дніпропетровській області ще знаходяться палки прихильники “руського міра”. Серед них виявився й парафіянин однієї з місцевих церков УПЦ Московського патріархату.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБ України у Дніпропетровській області, викрито мешканця Дніпра, парафіянина однієї з церков УПЦ МП, який ніде не працює, але надавав церковникам послуги у виготовленні релігійної атрибутики.

Чоловік серед близького оточення та парафіян активно просував проросійські наративи і агітував підтримувати так звану «спеціальну воєнну операцію» в Україні.

Слідством встановлено, що агітатор до початку війни відвідував анексований Крим, де накопичував інформаційні меседжі антиукраїнської пропаганди. Крім того, він неодноразово брав участь у акціях-маршах «безсмертний полк».

Після повномасштабного вторгнення агресора в нашу країну, чоловік у забороненій соцмережі «Вконтакте» активізував спілкування у проросійських спільнотах. Пости, що викладалися на особистій сторінці, та коментарі до них мали деструктивний характер. В них прибічник росіян схвалював дії військово-політичного керівництва рф, закликав до змін меж території України, заперечував існування Незалежної України та героїзував воєнні злочини ворога.

Спецслужба викрила російського прихильника. У ході проведення слідчих дій вилучила комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у протиправній діяльності.

Колаборанту повідомлено про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Спецслужба викрила російського прихильника.

Спецслужба викрила російського прихильника.

Чоловік серед близького оточення та парафіян активно просував проросійські наративи

Чоловік серед близького оточення та парафіян активно просував проросійські наративи

Зловмисник заперечував існування Незалежної України та героїзував воєнні злочини ворога.

Зловмисник заперечував існування Незалежної України та героїзував воєнні злочини ворога.

Раніше Інформатор писав про те, що криворожанка через соцмережі підтримувала дії країни-агресора та про те, що у Дніпропетровській області настоятель храму виправдовував російську агресію та висловлювався на підтримку окупації України.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору