Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі колишня працівниця гірничо-металургійної галузі та заробітчанин активно просували “руський мир” у соцмережах

Попри все горе, загибель людей та руйнування, у Кривому Розі ще знаходяться прихильники “руського мира”. Своїм негативним сталенням до України і захопленням діями російської армії вони активно діляться у соціальних мережах.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на управління СБ України у Дніпропетровській області, мешканка Кривого Рогу – колишня працівниця гірничо-металургійної галузі, тривалий час займала активну антиукраїнську позицію і вела прокремлівську агітацію в інтернет-просторі. Агітаційні матеріали вона брала з проросійських ресурсів, і розповсюджувала їх на особистій сторінці у соціальній мережі. Деструктивні наративи зі схваленням політики путінського режиму та підтримкою дій окупаційних військ стали постійним контентом її акаунту в інтернеті. Пости супроводжувались коментарями з ідеалізацією ворожої армії та закликами до підтримки ідей створення рашистами так званої «новоросії» на українській землі.

Ще один криворіжець у минулому неодноразово виїжджав на заробітки до рф, де суцільна пропаганда сформувала його стійкі проросійські погляди. Після початку повномасштабного вторгнення він розпочав більш активно просувати антиукраїнську агітацію за допомогою власного акаунту у соцмережах. На особистій сторінці він видавав пости з підтримкою окупації ворогом українських територій, і схвалював дії путінського режиму. Публікації він супроводжував особистими коментарями, де дискредитував українську владу і Збройні сили України, а також висловлював очікування найскорішого приходу рашистів у Дніпропетровську область.

Співробітники СБУ встановили колаборантів та припинили ворожу агітацію.У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

У соціальних мережах колаборанти активно просували ідеї "руського мира"

У соціальних мережах колаборанти активно просували ідеї “руського мира”

Зловмисники агітували за новоросію, але жити воліли в Україні

Зловмисники агітували за новоросію, але жити воліли в Україні

Прихильників "руського мира" затримали

Прихильників “руського мира” затримали

Доказ злочинної діяльності

Доказ злочинної діяльності

Публікації він супроводжував особистими коментарями, де дискредитував українську владу і Збройні сили України

Публікації він супроводжував особистими коментарями, де дискредитував українську владу і Збройні сили України

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі колаборанти закликали знищувати українців та про те що криворожанка через соцмережі підтримувала дії країни-агресора.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору