Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як виглядав металургійний завод і район МОДРу у Кривому Розі 80 років назад: детальні аерознімки локацій

Завдяки проекту OldMaps криворіжці можуть побачити, як виглядали деякі локації міста з висоти пташиного польоту. Порівнюючи аерознімки часів Другої світової війни і теперішні, можна спостерігати, як змінювався Кривий Ріг. Нові локації дозволять побачити металургійний завод і район МОДРу 80 років назад.

Розповідає Інформатор з посиланням на OldMaps.

Проект OldMaps.dp.ua  – це в перспективі найбільша колекція архівних мап, аеро та супутникових знімків Дніпра, Кривого Рогу, його околиць, а також інших міст України. Більшість файлів доступні для перегляду у високій роздільній здатності, подаються у інтерактивному форматі з прив’язкою по точкам координат – відвідувач зможе порівняти місцевість у різний час та подивитись на динаміку зміни міського ландшафту, яка відбувалася упродовж кількох десятиліть.

Два нових історичних шари з’явилися у локації Кривого Рогу. Всього загалом було додані аерознімки з датуванням 13.07.1941 року завдяки підписникам групи Криворізька старовина: шар 2 «МОДР», шар 3 «Криворізький металургійний завод».

Коротко оглянемо нові шари і іх деталізацію.

13 липня 1941 року

Шар складається з чотирьох знімків, які є частинами двох різних прольотів над містом. Два знімки покривають район МОДР, Карнаватка, Карачуни, Антонівка; інші два повністю покривають територію сучасного металургійного комбінату:

Район МОДРу аерознімки 1943 року

Масштаб знімків 1:20000, деталізація однієї серії середня, іншої (та, що покриває Меткомбінат) – вище середньої. Максимальний зум для перегляду – 17.

Металургійний комбінат 1941 рік

Деякі локації збереглися і до наших часів

Як знайти локації на OldMaps

Раніше ми показали, як виглядав Кривий Ріг на початку 20-го століття. Також ми розповідали про проект Соцміста, який так і не втілили у життя.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

 

Нагору