Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Стріляли нібито через повістку: роспропаганда запустила фейк про стрілянину у Дніпрі

Мережею шириться новина, що поліцейський у Дніпрі застосував зброю нібито під час вручення повістки. Так роспропаганда вирішила перекрутити трагічний випадок у Дніпрі, де патрульний застрелив нападника. Ця подія ніяк не пов’язана із мобілізацією та врученням повісток.

Повідомляє Інформатор з посиланням на “Стоп фейк. Дніпро”.

Брехня: у Дніпрі правоохоронець застрелив пасажира автомобіля у момент вручення повістки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Такі заяви поширюють у російських пабліках.

Правда: подія сталася 29 серпня на проспекті Івана Мазепи. Двоє патрульних поліцейських зупинили авто, в якому перебували неповнолітні діти. На вимогу вийти із автомобіля водій та пасажири відмовились, в Офісі Генерального прокурора.

Правоохоронці силою витягли потерпілих із авто та використали газовий балончик. Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та здійснив три постріли у спину пасажиру – від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер на місці.

У Нацполіції повідомили, що у справі працюють слідчо-оперативна група та криміналісти поліції, а також співробітники ДБР, які в рамках кримінального провадження встановлюватимуть усі обставини події.

Отже, немає жодного офіційного підтвердження, що причиною конфлікту між правоохоронцями і пасажиром стала саме повістка.

Раніше Інформатор опублікував відео з боді-камери патрульного, який стріляв у чоловіка. Також ситуацію у Дніпрі прокоментував мер міста Борис Філатов.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору