Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Білошицький відповів на хейт з приводу застосування зброї патрульним у Дніпрі

29 серпня, у Дніпрі патрульний вистрелив у спину чоловіку. Чоловік помер на місці події. З приводу цієї ситуації, висловив свою думку Олексій Білошицький. Він зазначив, що Департамент патрульної поліції надасть повну юридичну підтримку патрульним, причетним до події.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Олексія Білошицького.

“Я не завжди був і не завжди буду поліцейським. Я починав свою карʼєру юристом, адвокатом. І я стикався з вкрай неправомірними діями тодішніх правоохоронців. І повірте, знав стільки, що вистачило б аби переповнити дуже багато людей ненавистю на все життя”, – пише Білошицький.

На думку Олексія, хотілося, щоб діти жили в країні, де героєм і прикладом є військовий, поліцейський, лікар, рятівник і багато інших, а не любитель хайпу і лайків. Щоб в цій країні модель спілкування з людьми передавалась від батьків до дітей, а не черпалися від «авторів» в ютубу і тіктоку.

Але, потрібно прийняти один факт — поліцейські — це люди, які мають свої сильні та слабкі сторони, свій запас енергії й рівень втоми, рівень стресу і рівень самоконтролю, свої знання і свої прогалини. І ці люди виконують свою роботу кожного дня і кожної ночі. І як би не було тяжко і критично — вони все одно працюють.

Ситуація важка. Буде зроблений повний розбір і вжиті певні заходи. Кваліфікацію сформує слідство, а висновки зробить суд. І цей випадок має навчити всіх, що є права і є обовʼязки. І це два невідʼємних поняття. Якщо кожен буде їх поважати в сукупності, то всі такі ситуації будуть завершуватись точно не так, як завершилась ця.

“Департамент патрульної поліції буде сприяти слідству і проведенню службового розслідування, але ми надамо повну юридичну підтримку нашим патрульним”, – написав Олексій Білошицький.

Постраждала патрульна

Раніше ми розповідали, що патрульний застрелив чоловіка з автівки Jaguar. Писали, що стали відомі подробиці стрілянини у Дніпрі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору