Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Китай видав нові географічні карти, “відкусивши” собі частину території росії

Китайський державний сайт “Картографічний сервіс стандартних карт” затвердив нові географічні карти на 2023 рік. На них Китай “відкусив” частину російських територій собі. Йдеться про Великий Уссурійський острів.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна,  нові зображення з’явилися на сайті Картографічного сервісу стандартних карт. Вони офіційно схвалені КНР.

Кордон з рф на китайських картах

Кордон з рф на китайських картах

На нові китайські карти відреагували російські пропагандистські канали. Зокрема, видання РБК пише, що Великий Уссурійський острів залишався спірною територією росії та КНР протягом останніх 100 років.

“2008 року країни уклали договір, розділивши острів навпіл, але на нових картах у Китаї це не вказано… РБК відправив запит в МЗС росії”, – йдеться в матеріалі.

Справжній кордон на Великому Уссурійському острові. Дані: Goggle maps

Справжній кордон на Великому Уссурійському острові. Дані: Goggle maps

Великий Уссурійський острів – це річковий острів розташований в місці злиття річок Амур та Уссурі, в безпосередній близькості до міста Хабаровськ. Острів, розділений між Китаєм і рф. Його площа становить приблизно 350 км². Він розташований поряд з китайським островом Yinlong (Тарабаров) і ще кількох десятків маленьких острівців.

Між росією та Китаєм суперечка за контроль над островом триває фактично з 1860 року. Кордон між державами було проведено по річці Амур, яка не належить нікому, а статус островів був невизначеним. Після років суперечок у 2004 році уклали й у 2005 році ратифікували договір стосовно передачі Китаю західної частини Великого Уссурійського (170 км² із 350), усього Тарабарова і деяких дрібних островів. У жовтні 2008 році росія передала Китаю контроль над половиною Великого Уссурійського острова та островом Тарабаров на річці Амур.

Раніше Інформатор писав про те, який “мирний план” озвучити в Китаї для закінчення війни та про те, за яких умов ЗСУ може зайти на територію росії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору