Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Московія замість росії: Зеленський відповів на петицію про перейменування

На сайті президента з’явилася петиція про перейменування російської федерації на Московію. Зеленський зазначив, що це питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту та міжнародно-правових наслідків. Тому опрацьовувати петицію будуть із залученням наукових установ.

Про результати президент попросив повідомити його та автора петиції, – пише Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Таким чином, поставлене в петиції питання вимагає ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки”, — йдеться у відповіді на петицію.

Про що петиція

Петиція із закликом офіційно перейменувати росію на московію, з’явилася на сайті президента 23 листопада 2022 року. Це прохання опублікувала українка Шахворостова Валерія. Авторка наголошує, що московія – історична назва росії й нагадує, що сама ж “росія” існує лише 301 рік, після того, як московський цар Петро I проголосив московське царство “російською імперією”.

Тому замість “росії” має бути “московія”, “російський” хочуть замінити на “московський”, а “рф” перейменувати на”московську федерацію”. Таку ініціативу підтримали понад 25 тисяч людей.

Раніше Інформатор повідомляв про те, що депутати Кривого Рогу не підтримали петиції по перейменуванню вулиць на честь загиблих героїв. Також ми писали про петицію на повторне перейменування вулиці у Покровському районі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору