Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворіжці просять ще раз перейменувати вулицю у Покровському районі

Перейменування вулиць Кривого Рогу стало вже резонансною справою. Чимало мешканців незадоволені новими топонімами. Так, мешканці Покровського району вимагають від міської ради заново перейменувати колишню вулицю Ватутіна з вулиці імені Федора Караманіца на Європейську.

Розповідає депутат криворізької міської ради Наталія Шишка, – передає Інформатор.

Ще до офіційного перейменування вулиці Ватутіна на Федора Караманіца міськрадою, мешканці на громадському слуханні більшістю голосів підтримали саме назву Європейська.

Після ухвалення рішення міської ради про перейменування об’єктів топоніміки ініціативною групою було проведено своє опитування з метою з’ясувати, чи підтримують мешканці району перейменування вулиці Ватутіна на вулицю імені Федора Караманіца. Опитування проводилось з 31 жовтня по 10 листопада.

Було опитано 1060 чоловік, з них 1 – за перейменування на вулицю Федора Караманіца, 1 – утримався, 1058 – проти перейменування Ватутіна на вулицю Караманіца, – пише Наталія.

Виходячи з того, що підсумки проведеного опитування фактично підтверджують результати голосування на громадських слуханнях, автори та підписанти вимагають донести зміст їхнього звернення до кожного депутата, а також винести на розгляд міської ради питання про внесення змін в ухвалене міською радою рішення про перейменування об’єктів топоніміки в частині перейменування вулиці Ватутіна, присвоївши їй схвалену громадськістю назву – Європейська. Свої підписи під зверненням поставили більш ніж тисяча людей.

Раніше ми повідомляли, що криворізька міськрада не підтримала петиції, щодо перейменування школи та вулиці на честь загиблих, в російсько-українській війні, героїв.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору