Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

За яких умов ЗСУ може зайти на територію росії: думка експерта

Сили оборони України можуть зайти на територію росії. Однак тільки за умови, якщо Генштаб ЗСУ ухвалить рішення проводити контрнаступ уздовж кордону. Це необхідно для того, щоб відрізати російським військам шляхи логістики й постачання.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та військового експерта Олега Жданова, такий розвиток подій може бути цілком реальним.

“Ми будемо заходити на територію рф для того, щоб відрізати шляхи логістики та постачання угруповання російських військ на територію України. І, відповідно, створення демілітаризованої зони безпеки вздовж нашого кордону. Якщо Генштаб ЗСУ ухвалить рішення проводити контрнаступ уздовж держкордону, тоді так. Але це буде тимчасовий захід з метою виконання військових завдань”, – зазначив Жданов.

Він висловив сумніви щодо того, що в Україну можуть зайти миротворці. На його переконання, про питання так званих блакитних касок немає сенсу говорити. Принаймні доти, доки держава-терористка перебуває в Радбезі ООН і має право вето.

“Ми вже говорили про миротворців у форматі “Мінськ-2″. Навіть росія спочатку ляпнула, що давайте миротворців. Але вони, напевно, сподівалися, що ті оформлятимуться за мандатом СНД, де Україна ніколи не брала ніякої участі, хоча вони намагалися нас туди втягнути. А рф там була повновладним господарем”, – пояснив Жданов.

Якою буде реакція путіна на контрнаступ ЗСУ 

Лідери Заходу готуються до того, що російський диктатор володимир путін може використати “всі інструменти, які в нього залишилися”, реагуючи на контрнаступ ЗСУ. Не виключено, зокрема, і ядерні погрози та кібератаки. Адже він розуміє, що програш у цій війні – це фактично його політична смерть. Таку думку нещодавно висловив Жданов. За його словами, Захід намагається підготуватися, щоб убезпечити себе та весь світ.

Раніше Інформатор писав про те, чому, за словами Зеленського, Україна поки не може почати контрнаступ, та про те, що росіяни намагаються створити ударне угрупування для контрнаступу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору