Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Росіяни намагаються створити ударне угрупування для контрнаступу: в якому напрямку

В Луганській області російські окупанти намагаються опиратися Збройним Силам України. Вони стягнули в регіон тисячі солдатів, серед них є зеки та свіжомобілізовані. Також перекинули багато техніки. Про ситуацію на Луганщині розповів очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

“Вони навіть намагаються зробити ударне бойове угрупування, щоб, можливо, зробити контрнаступ на Куп’янськ. Наше військове командування це все бачить і завчасно реагує. Зовсім інша ситуація з іншого боку – з боку Білогорівки. Там постійні атаки та обстріли. ЗСУ та Нацгвардія тримають там міцно оборону, не дають прорватися та зробити з Білогорівки наступальний плацдарм для окупантів”, – розповів Гайдай.

За його словами, на Луганщині воюють росіяни, яких перекинули з Херсонського напрямку, та свіжомобілізовані. А найбільш потужні підрозділи росії залишаються в районі Старобільська, вони роблять другу лінію оборони. За рахунок мобілізованих, яких використовують як гарматне м’ясо, рашисти намагаються максимально виснажити наші війська, щоб після цього вони зустрілися на болі бою з найбільш підготовленими окупантами.

“Їх (свіжомобілізованих – ред.) дійсно багато, вони не потужні, слабкі, але дуже довгі”, – зазначив очільник Луганської ОВА.

Раніше ми розповідали, що у Зеленодольську холодні батареї: чому місто залишилося без тепла.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору