Книдлі, або кнедлі, — популярна страва кількох європейських кухонь. Цей рецепт особливий, адже тісто замішується із суміші сирої й відвареної картоплі й воно не містить борошна.
Рецепт простий, але є певні хитрощі, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Картопля – 2 кг
- Картопля варена – 1 кг
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир кисломолочний 9% – 400 г
- Яйце куряче, жовток – 1 шт.
- Кріп, пучок – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Для заправки:
- Свиняча підчеревина – 300 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт
Спосіб приготування:
Відваріть картоплю у кожушках, очистьте і подрібніть у зручний спосіб — товкачем, на тертці або м’ясорубкою.
Сиру картоплю натріть на тертці й відіжміть з неї сік через марлю в каструлю. Має вийти 1 кілограм тертої картоплі. Сік відставте.
Змішайте сиру і варену картоплю. Додайте яйце, сіль і вимішайте картопляну масу.
Картопляний сік злийте у каструлю, де будуть варитися книдлі. Крохмаль, що осів, перекладіть до картоплі й вимішайте. Якщо картопля не дуже крохмальна, додайте 2-3 столові ложки крохмалю.
Приготуйте начинку. Додайте до сиру жовток, сіль, дрібно нарізаний кріп, перець. Перемішайте.
До картопляного соку долийте води й поставте на вогонь.
Сформуйте книдлі із сирною начинкою, як показано у відео.
Приготуйте шкварки. Наріжте підчеревину кубиками, цибулю — півкільцями. Підсмажте шкварки, додайте цибулю, підсоліть й смажте до м’якості.
Коли вода для книдлів закипить, всипте столову ложку солі й обережно вкиньте частину книдлів, тихенько перемішайте. Коли вони спливуть, варіть їх 1-2 хвилини. Потім вийміть шумівкою й закиньте наступну порцію. А готові книдлі полийте смальцем зі шкварками й цибулею.
Раніше ми розповідали, як приготувати ароматні баклажани. Писали, як приготувати грузинську приправу без помідорів та котлетки з кабачків і гречаної каші.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок