Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українців попередили про можливі тривалі, до 10 годин, відключення світла взимку

Довгі відключення електроенергії очікують українців і цієї зими, оскільки енергетичну інфраструктуру після масованих російських атак вдалося відновити лише частково. Вимкнення світла по 8-10 годин можуть стати нормою і без нових обстрілів ворога. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор України та колишнього міністра енергетики Івана Плачкова, українська енергетична система має лише 30% працездатного обладнання.

“Енергосистема України суттєво постраждала через ракетні удари – попри всі зусилля працівників “Укренерго” з відновлення працездатного обладнання в мережі залишилося близько 30%, – пояснив Плачков. 

Він також пояснив, що відключення неминучі навіть у тих випадках, якщо взимку не спостерігатиметься сильний холод і навіть у випадку повного припинення обстрілів рф. При цьому у найгіршому варіанті слід готуватися до відключень по 8 -10 годин.

Раніше Інформатор писав про те, як зберігати продукти під час відключення електроенергії та про те, як зробити свічку з мандарин.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору