Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як зробити свічку з мандаринки без парафіну

В умовах частих відключень світла, українці змушені шукати альтернативні способи освітлення приміщень. Одним із таких є свічки. Зважаючи на те, що вже зовсім скоро Новий рік, можна зробити свічки, які подарують святковий настрій.

Інформатор розповість, як поєднати запах мандарин та зробити святкову світлу атмосферу вдома.

Для цього вам знадобляться:

-апельсини або мандарини, що легко чистяться;
-рослинна олія (оливкова чудово підійде);
-ніж;
-ложки.

Сторона мандаринки, прикріплена до стебла, буде низом свічки. Обережно ножем відріжте шкірку мандарину приблизно на 1/3 від верху. Зніміть відрізану верхівку.

Акуратно відокремлюємо часточки мандарину від шкірки, допомагаючи собі ложкою. Головне не пошкодити серединку фрукта там, де часточки кріпилися до стебла.

У результаті, коли ви видалите мандаринку, має залишитися серцевина – внутрішнє біле стебло. Він і стане ґнотом свічки. Поправте стебло так, щоб воно стояло рівно. Якщо він надто довгий, відріжте зайве ножицями.

Налийте трохи оливкової олії в шкірку так, щоб верхівка гноту залишалася непокритою. На кілька секунд ложкою притисніть непокриту верхівку і занурьте її в олію. Усе! Можна запалювати!

Якщо гніт не спалахує то, швидше за все, на ньому занадто багато олії. Промокніть його і спробуйте ще. Залежно від довжини ґнота-стебла, свічка повинна горіти принаймні кілька годин. Якщо ж зберегти стебло не вийшло — не біда, встановіть у шкірці сірник або промаслену (воскову) мотузку.

Пам’ятайте, що залишати гарячу свічку поза увагою небезпечно!

Наливаємо олію і запалюємо свічку

Готуємо шкірку від мандарину

Раніше ми розповідали, як зробити ліхтарик за 1 хвилину.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору