Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Часу обмаль: за скільки хвилин долітають ворожі ракети до Дніпропетровської області

За півтора року повномасштабного вторгнення криворіжці звикли до сигналів повітряної тривоги й майже не реагують на них. А дарма. Адже часу на те, щоби у потрібний момент знайти де сховатися обмаль. Тим більше, що спеціалізованих укриттів у Дніпропетровській області бракує.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука, Дніпропетровщина – прифронтовий регіон. Частину області щодня обстрілюють з артилерії. Попри дуже потужну роботу ППО, сюди  час від часу прориваються ворожі дрони. По наших містам росіяни гатять ракетами.

Лукашук рекомендує не залишатися на вулицях під час сирен. Балістика долітає орієнтовно за 5-10 хв залежно від місця пуску, крилаті ракети летять довше. Повітряні сили завжди попереджають про загрозу. Не треба нехтувати цим!

На жаль, у Дніпропетровській області укриття є не всюди. Це проблема. Але на вулицях є бетонні захисні споруди, є паркінги, є правило двох стін. Коли вмикається тривога – на вулицях по можливості краще не залишатися.

Як пише посадовець: “Триває війна і тому в країні немає безпечного місця. Але це не означає, що слід свідомо нехтувати власною безпекою”.

Раніше Інформатор писав про те, що ворог атакував з безпілотників Дніпропетровщину та про те, що у Дніпропетровській області повітряна тривога тривала 13 годин.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору