Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Власники приватник клінік в Україні продавали немовлят за 70 тисяч євро

Двоє власників приватних клінік, залучивши спільників, підшукували жінок у скрутному матеріальному становищі та пропонували за гроші народити дітей від анонімних донорів під прикриттям сурогатного материнства. У свідоцтві про народження немовлят вказували іноземця-замовника, що у подальшому давало йому законні підстави вивезти дитину за межі держави. Грошова винагорода за немовля становила від 50 до 70 тис. євро.Наступні 15 років спільники можуть провести за ґратами.

Повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Ліквідували масштабну злочинну схему торгівлі немовлятами слідчі Оболонського управління поліції спільно зі співробітниками СБУ та співробітниками Державної прикордонної служби.

Злочинну схему організували двоє власників приватних клінік у Києві та Харкові, які залучили до «бізнесу» ще десятьох спільників – адвоката, перекладача, менеджера та медперсонал.

«Для реалізації плану фігуранти вербували українських жінок, які опинилися у скрутному матеріальному становищі. Так, підшукавши кандидатури майбутніх сурогатних матерів, вони організовували штучне запліднення за допомогою послуг анонімного донора. Після виписки з клініки жінка у супроводі кількох фігурантів йшла до РАЦСу, де вказувала іноземця-замовника як батька, тим самим вносячи недостовірні відомості в офіційні документи, та надавала дозвіл на виїзд дитини за кордон. У разі відмови, фігуранти залякували та погрожували жінкам».

У ході спецоперації правоохоронці встановили, що підозрювані за надання своїх послуг підписували контракти з іноземцями, згідно яких вартість «послуг» становила від 50 до 70 тисяч євро. Натомість породіллям обіцяли 12 тисяч євро, але в більшості випадків їх не виплачували.

Під час оформлення документів та чергової спроби вивезти новонароджену дівчинку поліцейські затримали у місті Харкові замовника – громадянина іншої держави.

«Нам відомо про щонайменше 9 немовлят, яких незаконно вивезли за межі нашої держави. Зараз у співпраці з іноземними колегами ми встановлюємо подальшу долю цих діток».

Правоохоронці провели понад 40 обшуків за адресами медзакладів у Києві та Харкові та за місцями мешкання фігурантів, у результаті яких вилучили комп’ютери, мобільні телефони, чорнові записи, флеш носії та медичну документацію.

Усім 12 фігурантам повідомлено про підозру. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої», – зазначив керівник столичного главку.

Затримання жінки прикордонниками

Дитячі речі

Раніше Інформатор повідомляв, що Україна повернула з російської депортації десятьох дітей. Також ми писали, що у Кривому Розі діти захворіли на хворобу Лайма.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору