Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Смерть дружини та багатодітність: які документи частіше підроблюють ухилянти заради втечі за кордон

Ухилянти, намагаючись уникнути мобілізації, не гребують нічим. Вони купують підроблені свідоцтва про смерть дружин або про народження дітей. Часто також показують документи про непридатність служити у ЗСУ.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, українські прикордонники щоденно відмовляють до 150 українським чоловікам у можливості перетнути кордон. Ще понад 20 тисяч українців затримані через спроби незаконно виїхати з України. При цьому громадяни не гребують навіть підробками свідоцтва про смерть дружини чи дітей для того, щоб опинитися за межами країни.

За словами Демченка, українські чоловіки масово стають одинаками, на утриманні яких є неповнолітніх троє і більше дітей. Ще одна популярна схема – підробка документів про непридатність служити у лавах української армії. Особливо пікантна схема – свідоцтво про смерть дружини.

“Роблять це тому, що батькам-одинакам дозволено перетинати кордон. Також підробляють документи про своїх дітей – намагаються надати свідоцтво, що нібито мають трьох дітей віком до 18 років. Або документи з військкоматів, що вони непридатні до військової служби”, – розповів Демченко.

Крім того, прикордонна служба значно посилила міри щодо способів законного перетину державного кордону чоловіками, які перебувають у списках системи Шлях. Зараз  доступ тимчасово заблокований для 38 компаній – ліцензіатів.

Також ДПСУ повідомила 126 особам про підозру, а ще 4 українці вже відбувають покарання.

Такі рішення прийняті через використання системи Шлях як одного зі способів незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку.

Раніше Інформатор писав про те, що мешканець Дніпра “придбав трьох дітей”, аби виїхати з України та про те, що криворіжці за 15 тисяч доларів виготовляли документи чоловікам призовного віку для виїзду за межі країни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору