Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні тарифи на воду зростуть вдвічі: які будуть з 1 серпня

Тарифи на воду для побутових споживачів мали підвищитися з 1 липня, але їх підвищення тимчасово відклали. До чого це призведе? Спеціалісти вважають, що ні до чого хорошого.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії” та заступника виконавчого директора Асоціації міст України Ярослава Рабошука.

Рабошук вважає, що скасування підвищення тарифів на воду було неправильним й пояснює це тим, що, по-перше, влада не захотіла брати на себе відповідальність після зростання цін на електроенергію, а по-друге, підвищення тарифів на холодну воду призвело б до витрат на оплату житлових субсидій для громадян.
Тарифи, які нині діють в Україні, зовсім не покривають реальні витрати водоканалів. Останні, якщо не підвищуватимуть тарифи, вдаватимуться до погодинних графіків водопостачання.

«За найгіршим сценарієм – постачальники електроенергії можуть почати відключати водоканали через заборгованість за електроенергію» – каже Рабошук.

Так чи інше, але з 1 серпня платити за водопостачання та водовідведення українці будуть за старими тарифами. Але після війни вони підскочать якнайменше вдвічі.

Раніше Інформатор писав про те, що Зеленський розкритикував нові тарифи на воду та про те, що в Україні передумали підвищувати тарифи на воду у 2023 році.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору