Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З 1 липня підвищиться тариф на воду, але не для всіх: скільки платитимуть криворіжці

Україні з 1 липня 2023 року буде підвищено вартість водопостачання та водовідведення. Однак в трьох областях розмір платіжок для українців – не зміниться. Дніпропетровська, в цей перелік не входить.

Про це свідчить проект постанови НКРЕКП, – повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

Збільшення тарифів на воду не торкнуться Херсонську, Миколаївську та Харківську області. Це пов’язано з тим, що на їх території тривають бойові дії, а більшість населених пунктів постраждала від дій окупантів. Також не зміниться сума у платіжках для тих, хто отримує субсидії, через те, що вони будуть автоматично перераховані.

Здорожчання комуналки

Тарифи на воду планували підняти ще на початку червня. Однак тоді підвищення відклали у зв’язку з тим, що спочатку нові тарифи на воду необхідно було прорахувати для бізнесу. Раніше Кабінет міністрів України підняв тариф на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 гривні за кВт-год.

Рішення продиктоване підготовкою енергосистеми до осінньо-зимового періоду та дорогими ремонтами після російських атак. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, це мінімальний тариф, який дозволить зберегти енергетичну систему.

Нарахування без ПДВ

Раніше Інформатор повідомляв, що “Кривбастепломережа” звернулася до міськради з приводу збільшення тарифів на опалення. Також ми писали, як посадовці критичної інфраструктури Дніпропетровщини  укладали договори на постачання електроенергії за завищеними цінами.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

 

Нагору