Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Одружуся з бабусею: ухилянти вигадали новий метод виїзду за кордон

Чоловіки призовного віку, які нізащо не бажають служити в армії вигадали новий спосіб виїхати за кордон. Це фіктивне одруження. А попит, як відомо, породжує пропозицію. Тому у соцмережах все частіше з’являються відповідні “шлюбні” оголошення.

Як повідомляє Інформатор, за законом, людина на утриманні якої є близький родич з інвалідністю першої чи другої групи без інших рідних, звільняється від мобілізації. Вони мають право супроводжувати людину з інвалідністю при  виїзді за кордон. Ось і з’являються шукачі “другої половинки на взаємовигідних умовах”.

Наведемо лише три приклади, які Інформатор за п’ять хвилин знайшов у соціальній мережі.

Хтось вирішив підзаробити

Хтось вирішив підзаробити

А це, вірогідно, посередник

А це, вірогідно, посередник

 

 

Вік не має значення

Вік не має значення

Інколи об’яви дають жінки, які шукають спосіб “врятувати” коханих від мобілізації. Варіантів багато.

Але обдурити прикордонників не так вже легко. Вони звертають увагу не тільки на різницю у віці між “чоловіком” та “дружиною”, але й на дату реєстрації шлюбу. Коли “весілля” сталося у день перетину кордону чи за день-два до цього, “нареченого” можуть не випустити.

Але за словами адвоката Андрія Межерицького, довести факт фіктивності шлюбу буває дуже нелегко і лише суд має право це зробити. Надіятися на те, що хтось з “подружжя” сам про це скаже, маловірогідно.

Слід, однак, зауважити, що укладаючи фіктивний шлюб, людина наражає себе на ризик втратити частину майна. Бо якщо, наприклад, “щасливий чоловік”, розплатившись із “дружиною”, на радощах придбає собі будинок чи автомобіль, це вже буде вважатися спільним надбанням та може бути поділене при розлученні.

І ще, згідно із Законом, щоби мати право на відстрочку від мобілізації, військовозобов’язаний, у якого дружина має інвалідність, є єдиною особою, яка по закону зобов’язана утримувати людину з інвалідністю. Тобто це повинна бути сирота без братів, сестер, дітей чи онуків.

І на останнє: якщо фіктивність шлюбу буде доведена судом, то це може кваліфікуватись як кримінальне діяння. Не виключено, що може розцінюватись як шахрайство.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні з’явилися повістки нового зразка та про те, що чекає на військовозобов’язаних чоловіків, які не прибули у військкомат за повісткою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Джерело: ТСН

Альона Свірідова

Нагору