Варення з сухого липового цвіту — це те, що ви точно не очікували побачити, але ця заготівля переверне ваше уявлення про солодку консервацію «з нічого». Сухий липовий цвіт можна зібрати самостійно, придбати у спеціалізованих магазинах або в аптеці.
Солодке й ароматне варення, приготоване з сушених квітів липи, має ніжний смак і привабливий янтарний колір, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Вода – 500 г
- Липовий цвіт – 100 г
- Цукор – 500 г
- Желфікс – 40 г
Спосіб приготування:
Покладіть сухі квіти липи у каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і прокип’ятіть 5 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште відвар охолоджуватись при кімнатній температурі.
Потім повторіть процедуру. Після цього процідіть відвар через марлю. Додайте цукор та желфікс і ретельно перемішайте.
Поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, 5 хвилин. Розлийте варення у теплі простерилізовані банки і герметично закрийте прокип’яченими кришками.
Залиште до повного охолодження, потім зберігайте у темному, прохолодному місці.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашню полуничну пастилу в духовці. Писали, як замаринувати черешню та як приготувати полуничне варення.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок