Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Швидко і смачно: готуємо полуничне варення

Простий і швидкий рецепт приготування полуничного варення за декілька хвилин. Нічого зайвого — лише декілька інгредієнтів і вийде неймовірні солодощі до тостів і чаю.

Полуничне варення за 3 хвилини з желфіксом приготувати досить легко, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 500 г
  • Желфікс – 25 г
  • Лимонна кислота – 1/3 ч. л.

Спосіб приготування:

Полуницю добре помийте, видаліть хвостики і просушіть. Викладіть ягоди у чашу блендера і подрібніть або ж пюруйте занурювальним блендером. Але не всі ягоди. Невелику частину наріжте шматочками.

Змішайте цукор з желфіксом і додайте все в полуничну суміш.

Поставте все на середній вогонь і доведіть до кипіння, перемішуючи. Варіть після закипання 3 хвилин на повільному вогні.

Додайте цукор, що лишився і лимонну кислоту, варіть ще 3 хвилини, знімаючи пінку.

Зніміть з вогню і розкладіть в чисті простерилізовані банки, закатайте кришками, переверніть до повного охолодження, а потім сховайте в прохолодне місце.

Раніше ми розповідали, як приготувати морозиво з черешнями. Писали, як приготувати полуничне смузі зі згущеним молоком та морозиво за рецептом Лесі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору