Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Літературний десерт: готуємо морозиво за рецептом Лесі Українки

З настанням тепла настає й сезон морозива. Десятки сортів цього улюбленого смаколика дітей та дорослих зараз можна придбати у кожному магазині. Але краще все ж його робити вдома своїми руками та з перевірених продуктів.

Інформатор пропонує рецепт улюбленого морозива видатної української поетеси Лесі Українки. Кажуть, що в останні роки свого життя вона не могла нічого їсти, крім цього морозива з ожини.

Ожинове морозиво за рецептом Лесі Українки.

Продукти:

  • Молоко — 200 мл

  • Ожина — 400 г

  • Вершки 30% — 300 г

  • Молоко сухе — 30 г

  • Цукор — 100 г

Приготування:

Якщо ожина у вас заморожена — викладіть її у миску і дайте при кімнатній температурі розморозитися, а потім засипте цукром. Якщо ожина свіжа — промийте, залиште на кілька хвилин у друшляку, щоб пішла зайва вода і засипте цукром. Доведіть ягідну суміш до кипіння і зніміть з вогню.

Перетріть ягоди через сито, щоб позбутись кісточок, перекладіть у миску чи каструлю, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник.

У цей час змішайте молоко, сухе молоко і вершки в каструлі. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб суміш не підгоріла. Зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури, а потім поставте до повного застигання в холодильник не менше ніж на 10−15 годин.

Щойно все застигне, змішайте разом молочну суміш з ожиновим пюре. Отриману масу викладіть в мороженицю, постійно перемішуйте до утворення ожинового морозива приблизно 20−30 хвилин.

Готове морозиво перекладіть у формочки чи один контейнер і відправте морозилку на 2−3 години. Відтак — насолоджуйтеся!

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати холодні коктейлі на основі кави та банановий пудінг з морозивом.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору