Шматочки бананів і печива, вкриті ніжним заварним кремом та прикрашені збитими вершками чи кулькою морозива, — це знаменитий банановий пудинг. Зазвичай до складу бананового пудингу додають вафлі, пісочне печиво або савоярді. Морозиво найкраще обрати класичне біле або крем-брюле. Довершують композицію листочками м’яти, безе чи подрібненими горіхами.
Інформатор пропонує викладати цей десерт шарами, як англійський трайфл, або просто змішайте всі інгредієнти в одній великій мисці.
Інгредієнти:
Банани – 2 шт.
Молоко – 320 мл
Борошно пшеничне – 3 ст. л.
Яйця – 2 шт.
Печиво пісочне – 70 г
Вершкове масло – 1,5 ч. л.
Цукор – 80 г
Ванільний цукор – 2 г
Морозиво – 100 г
Спосіб приготування:
У невелику каструлю наливаємо молоко та насипаємо просіяне через сито борошно.
За допомогою міксера збиваємо муку та молоко до повного розчинення грудочок.
Відділяємо жовтки від білків. Поміщаємо жовтки в окрему миску, додаємо звичайний та ванільний цукор. Перемішуємо.
Перекладаємо цукрово-яєчну масу до суміші борошна та молока. Збиваємо до однорідної консистенції.
Ставимо каструлю на слабкий вогонь та нагріваємо суміш 2–3 хвилини, постійно помішуючи.
Коли маса загусне, знімаємо каструлю з вогню. До суміші додаємо вершкове масло та перемішуємо. Чекаємо, поки суміш охолоне.
Один банан ріжемо на шматочки та перекладаємо в чашу блендера. Викладаємо частину пудингу з каструлі та подрібнюємо інгредієнти протягом кількох хвилин — до кремової консистенції.
Банан, який залишився, нарізаємо кружальцями, печиво ламаємо невеличкими шматочками.
На дно креманок викладаємо банани та печиво, зверху — шар пудингу та кульку морозива. Повторюємо послідовність до повного наповнення склянок. Залишаємо пудинг у холодильнику на кілька годин.
Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати жульєн з грибами та куркою.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок