Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо вечерю: жульєн з грибами та куркою

Гриби і курка створені одне для одного. У цьому нескладно переконатись, якщо приготувати такий жульєн. Соковите м’ясо, ароматні гриби і пікантна сирна скоринка – це ідеальний варіант закуски для будь-якого випадку.

Інформатор розповість рецепт смачної страви на вечерю.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;
  • печериці (або лісові гриби) – 300 г;
  • цибуля – 200 г;
  • твердий сир – 200 г;
  • вершки (або сметана) – 300 г;
  • борошно – 2 ст.л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • олія – за смаком.

Рецепт приготування жульєну з грибами та куркою:

1. Куряче філе відваріть до готовності. Охолодіть і наріжте соломкою. Цибулю та гриби почистіть та також наріжте соломкою.

2. Обсмажте цибулю на олії, додайте гриби та смажте 10-15 хвилин, щоб випарувалась вся рідина. Додайте філе, посоліть, поперчіть та зніміть з вогню.

3. На сухій сковорідці обсмажте борошно. Додайте вершки, посоліть, поперчіть та доведіть соус до кипіння. Додаємо в соус гриби з цибулею та куркою. Перемішайте і зніміть з вогню. Натріть сир на тертці.

4. У форму для випічки викладіть масу з грибів та м’яса, посипте сиром. Ставте в розігріту духовку та випікайте 30 хвилин до золотистого кольору. Форму не накривайте кришкою. Подавайте гарячим.

Раніше ми розповідали, як приготувати паляницю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору