Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Краще ніж у магазині: готуємо домашню полуничну пастилу в духовці

Виявляється, фруктова пастила походить із сирійських ласощів під назвою амардин – липкого солодкого листка абрикосової пасти. В Україні ви легко приготуєте пастилу з полуниці та ще й у звичайній духовці. Це чудова ідея для перекусів замість цукерок для дітей і дорослих.

З полуниці можна приготувати дуже смачну полуничну пастилу, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 450 г
  • Яблука – 1 шт.
  • Лимон, сік – 5 ст. л.
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

Нагрійте духовку до температури 80 градусів або навіть меншої.

Помийте, обсушіть яблуко (краще брати яблуко зеленого кольору), видаліть серцевину й наріжте на дрібні шматочки. Залиште шкірку, у ній весь пектин, що працює як загущувач.

Полуницю помийте й обсушіть, позбудьтесь зелених плодоніжок.

Помістіть шматочки яблука та полуниці в кухонний комбайн або блендер і пюруйте до отримання однорідної маси.

Перекладіть пюре в каструлю, потім додайте лимонний сік, цукор та сіль. Готуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, поки суміш не почне пузиритися.

Зменште вогонь до слабкого кипіння та продовжуйте варити приблизно 10-15 хвилин.

Процідіть фруктову суміш через дрібне сито у велику миску.

Поверніть рідину в каструлю і продовжуйте варити при слабкому кипінні, періодично помішуючи, поки вона стане густою, 15-20 хвилин.

Застеліть деко силіконовим килимком або пергаментним папером (останній змастіть олією). Викладіть фруктове пюре рівним шаром, залишаючи близько 2 см кордону по краях. Злегка постукайте деком по столу, щоб суміш розгладилася.

Випікайте, доки суміш не перестане бути липкою в центрі. Перевірте через 2,5 години й продовжуйте випікати до готовності. Вийміть із духовки й дайте охолонути.

Покладіть на робочу поверхню аркуш вощеного паперу. Тільки-но пастила досить охолоне, щоб її можна було брати руками, перекладіть її на аркуш вощеного паперу. Якщо пастила все ще липка знизу, переверніть її назад на застелений пергаментом лист і запікайте ще 15 хвилин або більше, щоб вона підсохла.

Згорніть пастилу за допомогою вощеного паперу в один довгий рулет. Використовуйте гострий ніж або ножиці, щоб нарізати смужки завширшки 2-3 см.

Раніше ми розповідали, як приготувати налисники з полуницею та сиром. Писали, як приготувати смачний торт-морозиво та вівсяні батончики з фундуком і медом.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору