Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Лише три інгредієнти: як приготувати домашні кукурудзяні тортильї

Домашні кукурудзяні коржі є наріжним каменем мексиканської гастрономії — на кожному столі завжди є повний кошик теплих кукурудзяних коржів. Приготувати тортильї вдома можна з лише трьох простих інгредієнтів.

Покроковий та дуже легкий рецепт тортильї, – розкаже Інформатор.

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяне – 340 г
  • Вода – 500 г
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Всипте кукурудзяне борошно в глибоку миску, додайте сіль та перемішайте.

Нагрійте воду до теплого стану та починайте поступово вливати її до борошна, постійно перемішуючи спочатку ложкою, а потім руками. Води може знадобитися трохи більше, тож варто орієнтуватися на текстуру тіста. Воно повинно бути м’яким та не прилипати до рук і миски.

Накрийте миску кухонним рушником, а зверху тарілкою або затягніть поліетиленовою плівкою. Дайте відпочити приблизно 20 хвилин.

Розділіть тісто на 16 кульок розміром з волоський горіх. Покладіть на робочу поверхню та накрийте кухонним рушником або поліетиленовою плівкою, щоб вони не висохли.

Покладіть кожну кульку між двох шматків пергаментного паперу та розкачайте. Переверніть на інший бік та розкачайте ще раз.

Розігрійте сковороду на помірному вогні, викладіть тортильї в один шар та підсмажте з одного боку протягом 10 секунд. Переверніть на інший бік та підсмажте протягом 40 секунд. Переверніть вдруге та готуйте ще 30 секунд. Повторіть з кожним коржем.

Раніше ми розповідали, як приготувати коржі на сковороді. Писали, як приготувати сирні коржі до сніданку та ліниві хачапурі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору