Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нарешті сонце: прогноз погода у Кривому Розі на 15 червня

16 червня, у Кривому Розі хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів. Тому можна залишати парасольки вдома та йти на прогулянку і милуватись проміннями сонця.

Інформатор повідомляє, що температура повітря на ранок буде +16 градусів, удень +27, увечері +26. Вологість повітря 46 – 91 %. Атмосферний тиск 751 мм. Вітер північно-східний, його швидкість – 2-4 м/с.

Народний прогноз погоди

16 червня вшановується пам’ять мученика Лук’яна. У народі цей день називали Лука Вітренник, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при дозріванні жита. Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони – буде день ясний; прохолодний вітер – може бути дощ з градом; з півдня чи заходу – до негоди; з південного заходу – негода надовго.

Раніше ми розповідали, коли саме  у червні Землю накриють магнітні бурі. Писали також, що наприкінці квітня Землю накрив метеоритний дощ.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору