Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Землю накриє метеоритний дощ Лірда: коли дивитися

З 15 по 29 квітня, мешканці Північної півкулі нашої планети зможуть побачити метеоритний дощ Лірда та загадати бажання під час зорепаду. Перше відоме спостереження цього метеорного потоку було 67 роком до нашої ери в Китаї. Люди бачать його вже протягом 2700 років.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на NASA.

15 квітня почнеться метеорний дощ Ліриди і триватиме два тижні. Пік активності припадатиме на 21-22 квітня. Їхній радіант – точка на небі, з якої, як здається, виходять Ліриди, – знаходиться поблизу сузір’я Ліри, звідки і їхня назва.

Що відомо про Ліриди

До самого сузір’я цей метеорний дощ не має жодного стосунку. Насправді Ліриди — це уламки комети C/1861 G1 Тетчер, що й викликає видовище “зірок, що падають”.

“Ліриди не мають тенденції залишати за собою довгі яскраві смуги пилу, коли вони просуваються через земну атмосферу, але вони можуть створювати випадкові яскраві спалахи, які називаються вогненними кулями”, – повідомили в NASA.

Як побачити зорепад

Найкраще спостерігати за метеоритним дощем в Північній півкулі в темний час доби – після заходу Місяця та перед світанком.

“Знайдіть місце подалі від міських або вуличних ліхтарів. Будьте готові зі спальним мішком, ковдрою або кріслом. Ляжте рівно на спину, ногами на схід і дивіться вгору, охоплюючи якомога більше неба. Приблизно через 30 хвилин у темряві ваші очі адаптуються, і ви почнете бачити метеори. Наберіться терпіння – вистава триватиме до світанку, тож у вас буде достатньо часу, щоб побачити”, – йдеться у повідомленні в NASA.

Раніше ми розповідали, про гороскоп на 15 квітня. Писали, коли у квітні Землю накриють потужні магнітні бурі. та що мешканці Дніпропетровської області побачили унікальне зоряне явище.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору