Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мешканці Дніпропетровської області можуть побачити унікальне зоряне явище

Протягом тижня мешканці Дніпропетровської області матимуть змогу побачити унікальне природне явище. Воно називається Зодіакальне світло. Цей феномен виникає внаслідок відбиття світла частинками пилу між Сонцем та Землею. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Дніпро, аби побачити це явище потрібно завчасно планувати свій час.

Треба мати на увазі, що зоряне явище ледь помітне і побачити його можна лише на темному небі. Зазначається, що в містах із великою світловою забрудненістю зробити це доволі проблематично.

Явище можна побачити упродовж 90 хвилин після заходу сонця. Наприклад, 13 березня, захід Сонця розпочнеться о 17:43. Зодіакальне світло нагадує собою велику піраміду. Також спостерігачі за небом можуть скористатися біноклем, щоб краще розгледіти зоряне явище.

Окрім самого Зодіакального світла, є можна розгледіти Венеру та Юпітер в рамці цього небесного світила, які знаходяться на заході після заходу сонця. Зоряне явище можна побачити до 21 березня 2023 року. Якщо за якихось причин пропустите космічне явище, то побачити його зможете не раніше осені 2023 року.

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає сонячне затемнення над Дніпропетровською областю та про те, що у кінці серпня у Кривому Розі розквітли каштани.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

 

Нагору