Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Корисна вечеря: готуємо запіканку з цвітної капусти і курятини під сиром

Запіканка з цвітної капусти і курятини — це смачна, легка і просто незамінна страва для обіду або вечері. Чудова ідея, яку можна пропонувати протягом тижня як альтернативу традиційним стравам, звичним у вашій родині.

Давайте приготуймо смачну страву для всієї сім’ї разом, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 500 г
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Твердий сир – 200 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 200 г
  • Часник, зубчики – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа до курки – 10 г
  • Олія соняшникова -20 г

Спосіб приготування:

Цвітну капусту розберіть на суцвіття, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 3 хвилини. Потім відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

Куряче філе помийте і наріжте брусочками. Цибулю очистьте і поріжте півкільцями. Нагрійте сковороду з олією і обсмажте філе з цибулею протягом 5-7 хвилин до легкої рум’яності. Посоліть, поперчіть і посипте спеціями.

Яйця збийте з сіллю, перцем і молоком до однорідної маси. Додайте натертий сир і подрібнений часник та перемішайте.

У форму для запікання викладіть цвітну капусту, зверху курятину з цибулею. Залийте все яєчною сумішшю і запікайте у розігрітій до 180°C духовці 30-35 хвилин до появи золотистої скоринки. Подавайте готову запіканку гарячою!

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з багета. Писали, як приготувати курячі крильця на мангалі та печінку у клярі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору