Росівниця – досить оригінальна страва. Сьогодні її можна було б віднести до високої кухні, якби хтось взявся за популяризацію цього рецепту. Варений рис та кукурудза, квашена капуста відварена у розсолі. Унікальний смак зовсім не схожий на класичні прості українські страви.
Особливість цього блюда — улюблена на Закарпатті кукурудзяна крупа замість пшона, – розказує Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Квашена капуста – 200 г
- Кукурудзяна крупа – 150 г
- Копчена паприка – 1/2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 1 л
Для подачі
- Зелень – за смаком
- Сметана – за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю нарізати довільно, цибулю подрібнити, моркву натерти.
На розігрітій олії обсмажити цибулю та моркву до м’якості. Додати копчену паприку.
Картоплю відправити варитися в підсоленій воді, після закипання додати лавровий лист, капусту й готувати 10 хвилин.
Додати овочі, кукурудзяну крупу та готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, до готовності крупи, приблизно 20 хвилин. Довести до смаку сіллю й перцем.
Подавати одразу на стіл із зеленню та сметаною.
Раніше ми розповідали, як приготувати коцюрбу. Писали, як приготувати листкові пиріжки з зеленню та смажені коржики на сковороді.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок