Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо листкові пиріжки з зеленню

Приготування пиріжків із зеленню досить просте і може стати доброю ідеєю для простої закуски, пікніка або швидкого перекусу. Начинка з яєць, черемші, щавлю і зеленої цибулі додає випічці ніжний і оригінальний смак.

Пиріжки з листкового тіста – апетитна несолодка випічка, яку можна подавати гарячою або холодною на закуску, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто дріжджове – 400 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Черемша – 100 г
  • Щавель – 100 г
  • Зелена цибуля – 50 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Спосіб приготування:

Для начинки три яйця зваріть круто протягом 10 хвилин. Охолодіть, очистьте і наріжте невеликими кубиками.

Зелень переберіть, помийте, обсушіть і дрібно наріжте. Змішайте яйця із зеленню, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Розморожене тісто викладіть на посипану борошном поверхню. Наріжте квадратами приблизно 10×10 см. На половину кожного квадрата покладіть начинку, візьміть за один куточок і згорніть навпіл трикутником. Краї тіста ретельно защипайте.

Викладіть пиріжки на деко і змастіть яйцем. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 12-15 хвилин до появи золотистого кольору.

Раніше ми розповідали, як приготувати німецький пивний суп. Також писали, як приготувати теплий салат з яловичини і баклажанів та ліниву піцу на тостовому хлібі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору