Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо теплий салат з яловичини і баклажанів

Мікс смаженого м’яса з баклажанами, болгарським перцем і цибулею, збагачений свіжою заправкою на основі оливкової олії та соєвого соусу, легко пробудить апетит.

Не зволікайте, а читайте рецепт і повторюйте його вдома, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Яловичина – 300 г
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Цибуля червона ріпчаста – 1 шт.

Для заправки

  • Оливкова олія – 50 г
  • Соус соєвий – 20 мл
  • Лимон, сік – 20 г
  • Часник, зубчики – 2 шт.
  • Цукор – 10 г
  • Сіль – 5 г
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

Овочі й зелень помийте та обсушіть. Баклажан поріжте соломкою, посоліть і залиште на 10 хвилин. Потім промийте.

Яловичину помийте й наріжте брусочками. Обсмажте на олії на сильному вогні 10 хвилин. Додайте баклажани, перемішайте і готуйте 7-8 хвилин.

Цибулю очистьте і наріжте півкільцями. У перцю видаліть серцевину, м’якуш поріжте соломкою. Додайте цибулю і перець у сковороду, перемішайте і смажте ще 7-8 хвилин.

Для заправки змішайте оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік, пропущений через прес часник, цукор, сіль, перець і подрібнену зелень.

Викладіть овочі з м’ясом у салатник, полийте заправкою і подавайте салат теплим.

Раніше ми розповідали, як приготувати овочеві тефтелі з грибами. Писали, як приготувати піцу на тостовому хлібі та коронаційний кіш короля Чарльза Третього.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору