Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

Коронавірусна інфекція, яка забрала мільйони життів по всьому світі все ще залишається небезпечною для людей. Але 5 травня стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я скасувала статус пандемії COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації. Попри це коронавірус все ще забирає життя людей.

Про це написав у твіттері гендиректор Всесвітньої організації охорони здоровʼя Тедрос Адхан Гебреєсус, – передає Інформатор.

«З великою надією я оголошую кінець COVID19 як глобальної надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров’я. Однак це не означає, що COVID-19 більше не становить глобальної загрози здоров’ю. Минулого тижня COVID-19 забирав життя кожні три хвилини — і це лише ті смерті, про які ми знаємо», — йдеться у заяві.

В Україні коронавірусна інфекція Covid-19 (пневмонія нового типу) вперше була діагностована 3 березня 2020 року в Чернівцях. 13 березня було зафіксовано перший летальний випадок внаслідок коронавірусної інфекції. На 5 травня 2023 в Україні налічувалося 5529459 занедужавших, з них померлих — 112128.

«COVID-19 перевернув наш світ з ніг на голову. ВООЗ повідомила про майже 7 мільйонів смертей, але ми знаємо, що кількість жертв у кілька разів вища — не менше 20 мільйонів», – сказав Адхан Гебреєсус.

Нагадуємо, що у Кривому Розі проводять безкоштовне щеплення від коронавірусу. Мешканці можуть вакцинуватися у спеціальних пунктах.

Раніше Інформатор писав про те, що вакцина від COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років вже доступна для використання в Україні. Також ми писали про спалах ковіду у Кривому Розі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору