Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо смажені коржики на сковороді: заміна хліба або випічки до чаю

Рецепт коржиків зручний тим, що не потребує особливих навичок від кухаря та доступний за вартістю продуктів. Він замінить хліб або випічку до чаю.

В приготуванні тісто має бути м’яким та липким. Якщо потрібно, можна збільшити кількість борошна і продовжити робити заміс вручну, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • борошно – 420 г;
  • цукор – 1 ст. л;
  • сіль – 1 ч. л;
  • дріжджі сухі активні – 1 ст. л;
  • олія рослинна – 2 ст. л;
  • вода – 250 мл;
  • олія рослинна для смаження.

Спосіб приготування:

Спочатку змішуйте воду із сухими активними дріжджами і доповнюйте цукром. Перемішуйте суміш.

Замішуйте до розчинення дріжджів.

Додайте трохи солі та вливайте олію.

Всипайте в суміш борошно і перемішуйте тісто вінчиком.

Через те, що тісто дріжджове, рекомендую його залишити в теплому місці приблизно на 1 годину, щоб воно виросло в розмірі. Накривайте його кухонним рушником чи харчовою плівкою.

Тісто буде липнути до рук, так що змащуйте їх невеликою кількістю олії.

Тісто, що підійшло, розділіть на 6 рівних частин і викладайте всі коржики на стіл.

Формуйте коржики. Розминайте їх руками, надаючи потрібної форми.

Розігрівайте сковороду з олією і готуйте коржики по черзі на помірному вогні.

Обсмажуйте кожен коржик з 2-х сторін до рум’яної скоринки.

У процесі приготування ви помітите, як тісто стає ще пишнішим і вищим.

Подавайте такі коржики до столу теплими. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати печінкові рулетики з сирно-овочевою начинкою. Писали, як приготувати курячу грудку з сиром і шинкою та картопляні вафлі з сиром та пряними травами.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору