Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На сімейний обід: готуємо печінкові рулетики з сирно-овочевою начинкою

Печінка – продукт дуже корисний та, що важливо у наш час, бюджетний.  Трохи кулінарного мистецтва, і з неї можна приготувати блюда, гідні найсвятковішого столу. У цьому контексті зауважимо, що вершковий смак сиру чудово поєднується зі смаком печінки. А якщо додати ще й тушковані овочі, то така страва приємно здивує навіть найвибагливішого гурмана.

Саме таку смакоту пропонує приготувати Інформатор.

Продукти:

  • 1 кг печінки
  • 6 яєць
  • велика цибулина
  • сіль, перець
  • склянка (200 г) борошна
  • 600 мл молока

Для начинки: морквина, цибулина, 150 г твердого сиру , 100 г вершкового крем сиру (типу «Янтар»), сіль, перець, паприка.

Приготування:

Добре вимочену печінку потрібно пропустити через м’ясорубку разом із цибулею двічі (можна збити в блендері). Додати яйця, сіль та спеції.

Додати просіяне борошно, перемішати та влити молоко. Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

Розігріти сковорідку для млинців, змастити її шматочком сала або вершкового масла, налити в центр приблизно 2/3 ополоника печінкового тіста.

Обертаючи сковорідку по колу, намагайтеся досягнути рівномірного розподілу тіста на поверхні. Смажити млинці по 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Цибулю для начинки нарізати кубиками середнього розміру, моркву натерти.

На розігрітій олії спасерувати цибулю до прозорості, додати моркву. Тушкувати під кришкою до готовності, помішуючи, проте потрібно стежити за тим, щоб рідини було не надто багато. Начинку охолодити, додати тертий сир.

Потім додати плавлений сир і ретельно перемішати. Коли печінкові млинці охолонуть, намастити їх начинкою та скрутити рулетиками. Кожен рулетик нарізати навскоси та викласти на тарілку.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати паштет з курячої печінки та котлети з картоплі та печінки.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору