Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дешево та смачно: готуємо котлети з картоплі та печінки

Часи зараз важкі. Економити доводиться на усьому. Але гарні господині знаходять вихід з будь-якої ситуації, майже за копійки готуючи родину смачними стравами

Інформатор пропонує спробувати одну з таких.

Картопляно-печінкові котлети

Продукти

  • 300 г будь-якої печінки;
  • 500-600 г вареної картоплі;
  • 70-80 г цибулі або 1 штука;
  • 3-4 ст. л. білих сухарів для панірування;
  • 5-6 ст. л. борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 3-4 ст. л. олії ;
  • сіль і чорний перець в залежності від смаку.

Приготування

Зваріть картоплю (можна в шкірці, а можна без), дайте їй охолонути і натріть на дрібній тертці.

Печінку перекрутити на м’ясорубці разом з цибулею і додайте в картоплю. Туди ж видавити часник за допомогою преса і всипте сухарі для панірування.

Потім розбийте яйце в масу, посоліть, поперчіть і гарненько перемішайте. Якщо фарш вийшов рідкий, додайте трішки борошна.

Розігрійте олію в сковорідці до легкого диму. В цей час сформуйте з фаршу кругленькі котлетки і обваляйте в борошні.

Викладіть котлети в сковорідку і смажте в 1-2 хвилини на сильному вогні. Після зменшіть вогонь і готуйте 7-9 хвилин.

Гарнір можна подати будь-який, але бажано не з картоплі. Картопля з картоплею буде не дуже смачно, а ось макарони, рис, булгар чи гречка підійдуть відмінно.

Про те, як приготувати халву з насіння соняшника, Інформатор писав раніше.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Нагору