Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Легкий рецепт страви: готуємо пиріг з куркою на кефірі

Зовсім простий рецепт – пиріг із куркою на кефірі у східному стилі. Такий пиріг можна подати на друге або як самостійну страву, закуску. А можна й до супу.

Готуємо тісто, варимо курку, потім все з’єднуємо та обсмажуємо на олії у сковороді – смакота неймовірна – розповідає Інформатор.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 200 г твердого сиру
  • 1 склянку кефіру
  • 400 г відвареної курятини
  • 100 мл рослинної олії
  • 1 ч. л. солі
  • 1,50 ч. л. розпушувача
  • петрушка або кріп

Спосіб приготування:

Просіємо борошно.

Додаємо сіль, розпушувач.

На великій тертці натираємо сир і додаємо його до борошна.

Вливаємо кефір і замішуємо тісто. Воно має бути досить тугим і не липнути до рук.

Тісто для пирога з куркою розділимо на 4 частини.

Кожну частину розкачуємо у досить товстий корж 2 см заввишки.

Для начинки нарізаємо на дрібні шматочки відварену курятину та зелень, перемішуємо.

На центр кожного коржа покладемо начинку. Защипаємо краї тіста, закривши начинку всередині.

Розкатуємо качалкою тісто знову в круглий корж. Таким же чином підготуємо решту коржів.

Обережно перенесемо плоский корж на гарячу сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини.

Прикрашаємо зеленню та подаємо. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати курячі відбивні в духовці.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору