Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Сазан, судак і лящ: під Кривим Рогом виявили двох браконьєрів

Майже всі заборони любительского рибальства порушили двоє чоловіків у селі Мар’янське Криворізького району. Вони вийшли на воду у металевому човні та сітками тягали рибу. І все це під час воєнного стану та ще й у період нересту.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровській рибоохоронний патруль, днями двоє чоловіків поблизу села Мар’янське на Каховському водосховищі ловили рибу з металевого човна за допомогою чотирьох сіток розміром по 200 метрів кожна. Таким чином порушникам вдалося виловити 96 кг різних риби та раків. У сітку браконьєрів потрапили сазан, товстолобик, судак, лящ, карась сріблястий, рак. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 201 926 грн.

На порушників оформлено відповідні протоколи. На місце події викликано слідчо-оперативну групу Нацполіції. Матеріали справи готуються для передачі до слідчих органів для відкриття кримінального провадження. Човен та знаряддя лову вилучено слідчим. Незаконно добуту рибу та раків передано фізичній особі-підприємцю, з яким укладено договір про відповідальне зберігання продукції.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні змінилися правила спортивного та любительського рибальства, та про те, що у Дніпропетровській області браконьєр незаконно виловив риби на півмільйона гривень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору