Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький екскаватор для розміновування набуває популярності: міністр України випробував унікальний мінний трал

У Кривому Розі створили екскаватор для розміновування. Через російську агресію чимало території України усіяно мінами та снарядами. Тому криворізький винахід допоможе значно прискорити процес розмінування земель. Мінний трал був розроблений на базі будівельного екскаватора та має допомогти в очищенні земель від мін та снарядів росіян.

Про це розповідає Інформатор.

У Кривому Розі побував міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин. Він випробував криворізький винахід і обіцяв допомогти в отриманні сертифікації винаходу. Адже розробники сподіваються, що цей трал зможе бути переданий піротехнічним підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій України після удосконалення та отримання відповідної сертифікації.

“… Одна річ створити, інша річ – сертифікувати, чого ще ніхто не робив із такою технікою в історії України. Міністр обіцяв допомогти. Обговорили виробництво у промислових масштабах для потреб усієї країни”, – пише Олександр Вілкул.

Раніше Інформатор повідомляв, що криворізький винахідник планує “посадити” дрон на червоній площі у москві. Також ми писали про криворіжця, який виготовляє БПлА для військових. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору