Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький винахідник хоче спробувати свої сили і “посадити” безпілотник на червоній площі

Винахідник з Кривого Рогу Віталій Бризгалов став відомим, створивши першу електровантажівку. Але після повномасштабного вторгнення Віталій з командою переключилися на виробництво техніки для ЗСУ, зокрема і безпілотників. Тому Віталій Бризгалов вирішив відгукнутися на пропозицію співзасновника “Монобанк” Володимира Яценко і випробувати свій БпЛА на “дальню дистанцію”.

Про це розповідає Інформатор з посиланням на пост Віталія. Він вважає, що це дуже складне завдання, але його можливо виконати.

“Трохи проаналізував принципову можливість прийняти участь у московському параді дев’ятого. Завдання складне, навіть надскладне. Але є натхнення трошки відволікти їхнє ППО з фронту, треба цим скористатись”, – пише Віталій.

Також умовою пропозиції Яценко на 20 мільйонів гривень було те, що на безпілотнику мають бути українські позначки або гасла. Для цього на літаках Віталія також знайдеться місце.

“План складено, параметри визначені. Потрібні спонсори, бо апарат має бути заряджений. Рекламного місця на крилах вдосталь. Під це завдання також доопрацюємо наш двигун, до “Еко норм євро 5″. Ні, не заради екології – заради економії. Бо летіти далеко, тож інжектор, саме те що треба. Шоу ППО над московією буде! Вже знаю конкурентів, і вони неймовірно круті. Попереду багато роботи…”, – розповідає винахідник.

Віталій у майстерні

Ми раніше писали, що росіяни вигадали прив’язувати гранату до безпілотників. Також ми розповідали про криворіжця, який створює безпілотники для ЗСУ.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору