Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Виробник БпЛА з Дніпропетровської області пообіцяв 20 мільйонів гривень тому, чий безпілотник долетить до червоної площі на 9 травня

9 травня на росії планують провести парад, де можливо буде знаходитися велика кількість військових і техніки. Отже співзасновник «Монобанку» і виробник БпЛА «Довбуш» Володимир Яценко вирішив змотивувати українського виробника безпілотників, пообіцявши 20 мільйонів гривень. Але БпЛА має приземлитися 9 травня на червоній площі, а на літаку мають бути українські гасла.

Таку заяву Яценко зробив в ефірі Всеукраїнського телемарафону, – передає Інформатор.

Так відповів Володимир на питання “Коли українські БпЛА долетять до червоної площі?”.

“Я вважаю, що 9 травня – дуже слушний момент, тому що путін планує парад, де буде багато військових. Тож це будуть законні, як вони кажуть, військові цілі. Я вважаю, що вся спільнота, яка зараз виробляє безпілотники, повинна дійсно зробити їм свято. Я чув, що Путін вагається, чи брати йому участь у параді… Тож ми повинні йому про себе нагадати”, – сказав Яценко.

Щоб змотивувати українських виробників безпілотників, Яценко вирішив встановити премію.

“Ця премія становить дуже значну суму. Я вважаю, що її мають витратити виробники на вдосконалення свого літака. Це 20 млн гривень”, – повідомив Володимир Яценко.

Але для отримання грошей виробник БПЛА “Довбуш” надав кілька умов.

“Літак повинен зробити приземлення 9 травня на Красній площі. На цьому літаку мають бути українські гасла. Так, щоб я чітко зрозумів: хто з виробників долетів, а хто ні. 20 млн – це мінімальна сума, яку я самостійно вже поклав на рахунок MONOBANK. Можете перейти і подивитися – там вже лежать 20 млн гривень”, – додав він.

Раніше Інформатор повідомляв про криворіжця, який створює безпілотники для ЗСУ. Також ми писали, що росія обрала нову тактику і прив’язує гранати до безпілотників.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко 

Нагору