Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Привʼязують гранати до безпілотників: у ЗСУ попередили про нову небезпечну повітряну тактику окупантів

Окупанти активізували авіацію на Півдні України. Це пов’язано з новою тактикою. Зокрема, росіяни прив’язують до безпілотників гранати та намагаються бити по скупченню людей.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та керівницю об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталію Гуменюк, зменшивши свою наземну потужність, окупанти застосовують повітряні сили — авіацію і БПЛА, якими раніше тільки розвідували обстановку.

“Наразі прив’язують до них розривні гранати і намагаються таким чином уразити скупчення людей, зокрема там, де роздається гуманітарна допомога”, – зазначила Гуменюк.

Людей закликають не збиратися на відкритих територіях. За її словами, через загрозу обстрілів гуманітарку роздають в укриттях. Вона констатувала, що використання ворогом авіації з керованими авіаційними бомбами, які він час від часу собі дозволяє, це вже певний “крок відчаю”, бо “більше використовувати немає чого”.

Для них дуже важко наразі розташовувати артилерійські позиції на тих ділянках, над якими ми працюємо з вогневої точки зору, і зачищаючи смугу в 30 кілометрів, ми залишаємо все менше і менше позицій окупантам, звідки вони можуть артилерією, мінометами наносити ураження по правому берегу, хоча вони все ж таки вишукують такі позиції”, – сказала Гуменюк.

Раніше Інформатор писав про те, що росіяни перед ракетними ударами моніторять українські соцмережі та про те, чому українська ППО не збила ракети, які пролітали над Молдовою та Румунією.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору