Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чому повітряна тривога в Україні триває так довго

11 жовтня всеукраїнська тривога тривала п’ять годин і вісім хвилин. Днем раніше загроза обстрілів тривала п’ять годин тридцять сім хвилин. Справа в тому, що ракети, які запускають з Каспійського моря летять не дуже швидко. До того ж, вони можуть змінити свій курс.

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат пояснив під час брифінгу, чому українці змушені так довго перебувати в укриттях, – передає Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

«З сьомої ранку знов країна вся в повітряній тривозі. Якщо карта червона, то зрозуміло, що працюють стратегічна авіація окупантів. З Астрахані, Каспійського моря та інших регіонів країни-агресора працює по Україні крилатими ракетами. Х-101 або Х-555», – заявив під час брифінгу 11 жовтня Юрій Ігнат.

За його словами, дальність цих ракет – 5,5 тисяч кілометрів. «Це велика відстань, яка перекриває Україну і аж до кінця Європи достатньо дальності цих ракет. Власне тому, і повітряна тривога (така довга – ред.). Ракети летять не так швидко, як інші типи. Це 900-800 кілометрів на годину», – розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

За словами Юрія Ігната, саме тому тривога триває так довго. «І в будь який час ракети можуть змінити свій напрямок, змінити свій курс і полетіти не на північні області, а на південні області. Або ж на захід. Тому, власне така тривога», – повідомив представник ЗСУ.

Раніше ми повідомляли скільки ракет збила ППО над Дніпропетровською областю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

 

Нагору