Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці пережили блекаути: які нові об’єкти може атакувати росія

Навесні слід готуватися до ворожих ударів по гідротехнічній і транспортній інфраструктурі. Захист від яких можуть забезпечити системи SAMP/T та Patriot. Ворог побачив, що не зміг влаштувати в Україні зимовий блекаут, тому може переключитися на спроби знищити інші критичні об’єкти.

Розповідає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Щодо масованих обстрілів по енергетичній інфраструктурі, то зрозуміло, українська енергетика вже адаптувалася до такого протистояння з ворогом, швидко мобілізуючи бригади й відновлюючи пошкодження. Світловий день стає довшим, а енергоспоживання меншим. Ворог побачив, що цілі не досягнуто, тому, можливо, буде зменшення атак по об’єктах енергетичної інфраструктури”, – сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ також зазначив, що Україна вже переживала весняний і літній періоди війни минулого року, і припустив, що “нічого не зміниться”, крім того, що в росіян будуть проблеми з особовим складом, бо мобілізованих ще треба навчати, а втрати.

Крім того, Ігнат сказав, що Україні варто готуватися до ударів по інших важливих об’єктах: наприклад по транспортній інфраструктурі або гідротехнічних спорудах.”Тому Повітряним силам слід посилюватись і очікувати якнайшвидшого повернення наших воїнів з навчань. А разом із ними й на прибуття засобів ППО/ПРО, таких як ЗРК SAMP/T та Patriot. Це саме те, що нам потрібно проти балістики та окремих видів крилатих ракет, таких як Х-22. І захищати ними пріоритетні напрямки від ударів, зокрема, балістичними ракетами”, – пояснив він.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору