Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Команда з Дніпра розібрала іранський дрон-камікадзе “Shahed”: що виявили

Інженери Дніпровської команди, які створюють український БПЛА “Довбуш”, долучилися до розбору іранського «Шахіда». Діставшись до «нутрощів» ворожого безпілотника, фахівці виявили у ньому чіп INTEL.

Повідомляє Інформатор з посиланням на банкіра Володимира Яценко.

Розібравши безпілотник інженери виявили, що на центральному процесорі хоч і затерте маркування але певні ознаки 100 відсотково вказують що це потужний чіп виробництва ALTERA/INTEL. Нагадаємо, що США наклало ембарго на постачання високотехнологічних компонентів в Іран. Тож у цьому напрямку явно виникли проблеми.

“Пристрій спроектовано фахівцями, які проходили навчання у Сполучених Штатах. Кожний світовий центр проектування електронних приладів має свої ознаки (як у художників). Цікаво, що іранські студенти не можуть навчатися у США на пілотів, а от долучитися до новітніх технологій у сфері радіоелектроніки – залюбки”, – ділиться думками Яценко.

Доречі, дніпровські інженери розробляють вітчизняний безпілотник з істинно українською назвою “Довбуш”, на честь легендарного Олекси Довбуша, героя визвольного руху України.

Пристрій цифрового радіозв’язку іранського дрона-камікадзе

Раніше ми розповідали, куди у Кривому Розі влучив ворожий дрон-камікадзе.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору