Рецепт коржиків зручний тим, що не потребує особливих навичок від кухаря та доступний за вартістю продуктів. Він замінить хліб або випічку до чаю.
В приготуванні тісто має бути м’яким та липким. Якщо потрібно, можна збільшити кількість борошна і продовжити робити заміс вручну, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- борошно – 420 г;
- цукор – 1 ст. л;
- сіль – 1 ч. л;
- дріжджі сухі активні – 1 ст. л;
- олія рослинна – 2 ст. л;
- вода – 250 мл;
- олія рослинна для смаження.
Спосіб приготування:
Спочатку змішуйте воду із сухими активними дріжджами і доповнюйте цукром. Перемішуйте суміш.
Замішуйте до розчинення дріжджів.
Додайте трохи солі та вливайте олію.
Всипайте в суміш борошно і перемішуйте тісто вінчиком.
Через те, що тісто дріжджове, рекомендую його залишити в теплому місці приблизно на 1 годину, щоб воно виросло в розмірі. Накривайте його кухонним рушником чи харчовою плівкою.
Тісто буде липнути до рук, так що змащуйте їх невеликою кількістю олії.
Тісто, що підійшло, розділіть на 6 рівних частин і викладайте всі коржики на стіл.
Формуйте коржики. Розминайте їх руками, надаючи потрібної форми.
Розігрівайте сковороду з олією і готуйте коржики по черзі на помірному вогні.
Обсмажуйте кожен коржик з 2-х сторін до рум’яної скоринки.
У процесі приготування ви помітите, як тісто стає ще пишнішим і вищим.
Подавайте такі коржики до столу теплими. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати печінкові рулетики з сирно-овочевою начинкою. Писали, як приготувати курячу грудку з сиром і шинкою та картопляні вафлі з сиром та пряними травами.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок