Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До чаю: готуємо морквяний кекс з апельсиново-вершковою глазур’ю

Легкий морквяний кекс стане чудовим доповненням до чаю. Пиріг з горіхами, родзинками і покритий глазур’ю з апельсинового крему — виграшна комбінація.

Глазур для такого кексу готується з вершкового сиру й апельсинової цедри, а головна фішка тіста — крупно натерта морква, родзинки і волоські горіхи, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Морква – 300 г
  • Олія соняшникова рафінована – 140 мл
  • Яйця курячі – 2 шт
  • Цукор – 200 г
  • Родзинки – 100 г
  • Волоські горіхи очищені – 75 г
  • Борошно пшеничне – 180 г
  • Сіль – 2 г
  • Сода харчова – 1/2 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений = 1/2 ч. л.

Для глазурі

  • Вершковий сир – 200 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Пудра цукрова – 50 г
  • Апельсин, цедра – 1 шт

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 150°C. Змастіть олією та застеліть форму для хліба папером для випікання.

Для пирога збийте яйця у великій мисці, потім додайте олію, цукор, терту моркву, родзинки та подрібнені горіхи.

Просійте сухі інгредієнти у суміш і добре перемішайте дерев’яною або великою металевою ложкою.

Вилийте суміш у підготовлену форму, розрівняйте поверхню і випікайте протягом 75 хвилин або доти, поки шпажка, встромлена в середину, не виходитиме чистою.

Вийміть з духовки і дайте пирогу охолонути у формі протягом 5 хвилин, перш ніж виймати. Перед подачею повністю охолодіть.

Для глазурі збийте вершковий сир та масло разом у мисці, поки вони добре не змішаються. Додайте ванільний цукор, цукрову пудру та цедру апельсина і перемішайте, поки глазур не стане однорідною та густою. Потім рівномірно розподіліть глазур по охолодженому кексу і наріжте шматочками для подавання.

Раніше ми писали, як приготувати полядвицю з пряними травами та часником. Писали як приготувати яйця по-шотландськи та салат «Кролик» з куркою та ананасами.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору